O Udruženju

O grupaciji

O Udruženju

Udruženje proizvođača piva, slada i hmelja Hrvatske gospodarske komore (Udruženje) osnovano je 1991. godine. Danas okuplja sedam članica – Zagrebačku pivovaru, HEINEKEN Hrvatska, Carlsberg Croatia, Pivovaru Osijek, Pivovaru Daruvar, Istarsku pivovaru i Sladaru Slavonija Slad, a u unutar Udruženja djeluje i Grupacija malih nezavisnih pivovara.

Glavne zadaće Udruženja su osigurati hrvatskim pivarima uvjete za slobodnu, financijski isplativu i odgovornu proizvodnju i prodaju piva te poticati i održavati razvoj domaće industrije piva.

Od 2004. godine član je European Brewery Conventiona (EBC), European Foundation for Alcohol Research (ERAB), a od 2012. udruženja Brewers of Europe (BOE) koje predstavlja glas europske industrije piva u europskim institucijama i međunarodnim organizacijama te okuplja 29 zemalja članica i više od 6500 pivovara.

Odgovorno marketinško komuniciranje

Pivarska industrija jedina od alkoholnih industrija od 2008. godine sustavno provodi društveno odgovorne kampanje. Društvenu odgovornost pivari dokazuju i poštovanjem odredbi Kodeksa odgovornog marketinškog komuniciranja proizvođača piva kojim sustavno, kao jedina domaća industrija, samoreguliraju marketinške komunikacije svojih članica. S ciljem informiranja potrošača i sprečavanja zloupotrebe alkohola, Udruženje samostalno, kao i njegove vodeće članice, sustavno provodi i kampanje odgovornog konzumiranja alkohola.

Briga o okolišu

Sve članice Udruženja koje su i obveznice IPPC direktive EU-a o okolišnoj dozvoli u industrijskim postrojenjima (Zagrebačka pivovara, Heineken Hrvatska i Carlsberg Croatia) zadovoljile su tu direktivu te posjeduju okolišnu dozvolu u skladu s njome.